Zadnje objave

Pokrenut projekat za utopljavanje mali kučića u prihvatilištu Koprivnica

17.10.2020

Prihvatilište za pse „Koprivnica“  najbolje je rješenje za humani smještaj napuštenih živo
Parvoviroza-opaka bolest štenadi!!!

24.11.2019

Parvoviroza je vrlo zarazno oboljenje kod pasa uzrokovana izrazito otpornim parvovirusom,koji se u o

Oglasi

Video

O nama

Veterinarska stanica Bugojno d.o.o je privatna stanica na području Općine Bugojno, koja je počela sa radom davne 1950-te, čiji je osnivač bila općina Bugojno na čelu sa ruskim doktorom Vasiljevom. Kada je veterinarsku stanicu 1970.godine u Bugojnu preuzeo Ljupko Papić dr.vet.med. doživjela je svoj procvat i bila je među pet najorganizovanijih veterinarskih stanica u bivšoj Jugoslaviji.

Vetrinarska stanica u Bugojnu nikada nije prestala sa radom, čak je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu pružala veterinarske usluge pod rukovodstvom Nadžide Mlačo dr.vet.med., koja je sačuvala veterinarsku infrastrukturu tokom rata, koja je i poslije rata postigla veliki uspjeh u veterinarskoj znanosti i opće dobro za veterinarsku stanicu Bugojno.

Veterinarska stanica ima tradiciju uspješnog obavljanja veterinarske djelatnosti kroz dugi niz godina. Veterinarska stanica Bugojno ima misiju očuvanja zdravlja životinja i životinjskih proizvoda, a samim tim i očuvanja zdravlja ljudi i zaštite okoliša.

Trenutno zapošljava 5 doktora veterinarske medicine  i 2 veterinarska tehničara, čiji ciljevi su svakodnevna briga o vašim životinjama i sa stočarskog i sa društvenog aspekta, te  pružaju veterinarske usluge i odgovaraju na sva postavljena pitanja u svezi Vaših životinja.

Naša vizija je ostvarivanje što boljih poslovnih odnosa, te kvalitetnom brigom o zaposlenicima ostvarivanje zadanih ciljeva u korist svih klijenata, zaposlenika i šire društvene zajednice. Cilj je unaprijediti veterinarsku djelatnost stalnim usavršavanjem i motiviranjem svojih zaposlenika, podignuti veterinarsku djelatnost na višu razinu u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga.