Zadnje objave

Pokrenut projekat za utopljavanje mali kučića u prihvatilištu Koprivnica

17.10.2020

Prihvatilište za pse „Koprivnica“  najbolje je rješenje za humani smještaj napuštenih živo
Parvoviroza-opaka bolest štenadi!!!

24.11.2019

Parvoviroza je vrlo zarazno oboljenje kod pasa uzrokovana izrazito otpornim parvovirusom,koji se u o

Oglasi

Video

Pokrenut projekat za utopljavanje mali kučića u prihvatilištu Koprivnica

Prihvatilište za pse „Koprivnica“  najbolje je rješenje za humani smještaj napuštenih životinja. Jedan od problema sa kojima se azil susreće jesu troškovi koji su sada veći, sa dolaskom zime, hladnijeg vremena, ali i kompletne situacije sa Covidom – 19.

Životinje koje su imale sreću da život na ulici zamijene azilom, imaju medicinsko liječenje, hranu i brigu o njima od strane volontera, koji se također brinu o prostoru u kojem borave, čišćenje površina i obraćanje pažnje na sve pse.

Pojedini psi iz azila našli su svoj dom u inostranstvu prije situacije sa Covidom – 19, sada to nije moguće, zimski dani velike poteškoće donose za rad azila, posebno za život pasa koji su tek došli na svijet. To su male bebe kojima je potrebno više pažnje i ljubavi, ali i prostorija sa grijanjem kako bi bebe mogle preživjeti ovu zimu.

Nemilosrdna borba koju bezbrojni psi svake godine plaćaju svojim životom jer njihova oslabljena, isrcpljena tijela ne mogu izdržati hladnoću, treba da se prekine, potrebna je pomoć svih nas da psi prežive ledenu zimu ove godine i da imaju dostojanstven život.

Iznos od 1000 eura pokriva troškove za dvije sobe s podnim grijanjem, tim povodom, pokrenut je projekat crowdfunding, kojim će se finansirati izgradnja potrebnih prostorija sa grijanjem za bebe, preostala količina novca koristit će se za svrhu koja je najpotrebnija – hrana za mlade i starije.

Početak projekta je 1. novembar 2020., kraj provedbe projekta planiran je za 30. april 2021. godine.

SVOJE DONACIJE MOŽETE UPLATITI NA OVOM LINKU:

https://www.respekt.net/projekte-unterstuetzen/details/projekt/2150/